Over mij

“Ik gebruik Photoshop niet om mijn modellen te corrigeren, maar juist om ze te laten zien hoe mooi ik ze zie.”

Fotograaf Davy Mickers

Foto door Jill van der Meer

Hoi!
Ik ben Davy, 41 jaar en ik heb sinds een paar jaar een kleine home studio in het Noord-Brabantse Gemert.

Sinds 2014 ben ik hoe langer hoe fanatieker bezig met fotografie. Weliswaar als hobby, maar ik streef naar professionele kwaliteit en blijf mezelf altijd graag verder ontwikkelen.

Het begon met het willen ‘vangen’ van de mooie natuur die ik tegen kwam tijdens het wandelen. Al gauw merkte ik dat daar niet mijn sterkste interesse lag. Toen ik mezelf de vraag stelde wat ik nou het allerliefste zou willen fotograferen, moest ik best even een drempel over om toe te kunnen geven dat dat mensen waren.

In het begin vond ik mensen fotograferen doodeng, maar tegelijk ook hartstikke leuk. Die onzekerheid kwam vooral door het feit dat ik m’n camera nog maar nauwelijks kende en nog geen idee had waar ik mee bezig was.

“Mijn passie om mooie dingen te creëren, heeft me geholpen om elke drempel te trotseren, waardoor ik de kennis en ervaring heb opgedaan die nodig is om te kunnen maken wat ik zo graag wilde: krachtige portretten in diverse creatieve stijlen.”

Hoewel fotografie vaak gezien wordt als middel om momenten uit de tijd te vangen en vast te leggen wat er daadwerkelijk te zien was, gebruik ik fotografie juist om iets te creëren wat er daarvoor nog niet was. In beginsel omdat ik het leuk vind om iets moois te maken, maar het brengt ook heel wat moois teweeg. Het maakt mij gelukkig dat een model met meer zelfvertrouwen de deur uitgaat of dat we samen een prachtig stukje kunst hebben weten te maken waar vervolgens anderen weer door geïnspireerd raken. Ik voel me bevoorrecht dat wat ik doe, bij anderen iets positiefs teweeg brengt.

Een prettige werksfeer, vertrouwen in elkaar en respect voor elkaar vind ik heel belangrijk. Op die manier is het altijd een leuke ervaring, zowel voor mij als voor mijn modellen. Alles gebeurt in goed overleg en er is altijd ruimte voor eigen inbreng. Nadat ik met het model een selectie heb gemaakt van de foto’s ga ik die selectie bewerken. Daarbij haal ik alles uit de kast om een passend en zo mooi mogelijk eindresultaat te bereiken. Ik wil dat we allebei trots kunnen zijn op wat we gemaakt hebben.

“Ik kan intens genieten van schoonheid, dus dat is wat ik wil creëren.”